Yvonne Ranestad er en engelsk faglærer (tegning, form, farge og tekstil ), bosatt i Norge siden 1960.

Hun har sin utdannelse fra England, Norge og Danmark og har arbeidet i 17 år som faglærer i videregående skoler i Kristiansand. Hun har også hatt kurs og verksteder i broderi, forming, mime og figurteater i Norge og på Island.

Yvonne har hatt utstillinger og prosjekter siden 1985 både i Norge og i Danmark, og hatt mange oppdrag med bok – og bladillustrasjoner, har brodert et stort dobbeltsidig skolebanner m.m.

Siden 1988 har Yvonne også vunnet 13 konkurranser – for servis-dekor, smykker, suvenirer, akvarell-maling, broderi og for poesi og prosa.

Yvonne har i mange år malt akvarell bilder. Hun kunne sitte ved en strand, i en skog med ville blomster rundt føttene eller ved en foss i fjellet og male dagen lang. Det ble gjerne naturalistiske blomsterbilder eller bilder med sommerfugler, bier, fugler og med frosker av og til! Senere ble akvarellmaling på papir byttet ut med collage og med tekstil og broderi. Størrelsen på bildene ble større og ble ofte bygget opp med en firekant av broderi i midten. Dette var da festet på en akvarell og så fikk den en collageramme. Fargene ble sterkere – fordi hun nå brukte tekstiler.
Som medlem av en skrivegruppe ble Yvonne snart ivrig etter å bruke egne tekster til bildene, og ”broderte” dem på!
Fra 2011-2014 arbeidet hun sammen med naturfotografer (Biofoto Sørlandet) og brodert 15 bilder med tekster til prosjektet ” Vannets Reise ”.
Nå er hun i en periode hvor hun lager større bilder med flere medier: broderi, sin egne fotoer, tekster og collage. Bildene har gjerne en historie bak.

Utstillingen viser utvikling og forandring av teknikker, farger, størrelser og bruk av flere media i bilder fra 1980 og fram til i dag.