Ny utstilling i Galleri Aspect, Østre Strandgt. 3 med Hanne Herrman. Velkommen til høytidelig åpning 8. august kl 17:00.

Utstillingen står til 30. august.

Kunstneren

Hanne Herrman er født i Norge i 1958. Hennes spesialitet er arbeid i sten. Les mer

Kunsten

Utstillingens tittel er Optisk Berøring, serie VI. Begrepet Optisk Berøring henviser til Martin Bubers utmynting av begrepet i hans beskrivelse av den estetiske og etiske siden i forholdet mellom et jeg og et du. Herrman tenker dette overført til forholdet mellom ett kuntsverk og en betrakter. Hun arbeider ut fra tekster, det hun ser og sanser rundt seg –  det som oppleves som et slags krav om å bli til/bli sett/bli form er utgangspunktet for hennes engasjement. Herrman arbeider med foto og video og installasjoner, og tekst. Besøk gjerne hennes hjemmeside: www.herrman.no

Til Steinen

Lovet være motstanden
Lovet være utholdenheten
Lovet være tålmodigheten
Lovet være din grå skjønnhet, din alder og ru overflate
Lovet være dine 150 millioner år

Du støter sammen med meg når jeg oppsøker deg. Du er ikke redd ulende verktøy. Du holder dine atomer samlet lik veltrente marinejegere, du gir ikke slipp uten videre, lar deg ikke spre for alle vinder. Hamring, kutting, pigging, pussing, polering… vi kjemper. Jeg vil ha deg. Du motsier meg og motsetter deg. Ingen av oss går seirende ut. Du temmer meg med din motstand, ditt stoff er din skjønnhet og din poesi, du er hard og nøysom.

Du er min og jeg din til vi har kjempet ferdig.

Taust binder du meg til deg. Er jeg like utholdende som du, blir vår strid til form, anelse, kontur av noe – noe vakkert. Da er du i meg og jeg i deg, da er vi er ett, vi to.

Oslo, 23. juli 2018
Hanne Herrman

Vernissage og Åpning

Dag(er)

:

Time(r)

:

Minutt(er)

:

Sekund(er)

Program og mer informasjon – klikk her

Galleri

Klikk på bildet og/eller bla blant bildene