Ny utstilling i Galleri Aspect, Østre Strandgt. 3 med Anette Rosenberg. Velkommen til åpning 6. september kl 17.

Kunsten

Utstillingen Polymer er en fordypning i plastens vesen.

Plasten trenger dypt inn i menneskets intimsfære, like inn til spebarnet som dynges ned med plastbamser, og der forholdene under en varm dyne forsterker avgivelse av giftige damper. Likevel er det i første omgang livet i havet som får lide under det voksende plastforbruket vårt.

I utstillingen utforskes den nesten limboaktige fasen mellom forbruk og virkning, henholdsvis representert med plastinstallasjonene Barnesengen og Fisken. Selve utforskningen gjennomføres som maleri og foregår på to nivåer: Et ekstrovert nivå som undersøker plastens ulike tilstander etter at den har forlatt forbrukssfæren og er på vei mot virkningssfæren. Og et introvert nivå, vist som et triptykon, som handler om min egen prosess. Jeg ser meg i speilet og undersøker min egen ambivalens: Holder jeg mål? Hvilken styrke har engasjementet mitt? Er jeg i stand til å ta konsekvensen?

Kunstneren

Anette Rosenberg: Jeg har vært sterkt engasjert i plastproblematikken siden begynnelsen av 2000-tallet da de første plast-øyene i Stillehavet ble oppdaget og effektene av ikke-nedbrytbar plast med sine ulike miljøgifter for alvor ble dokumentert.

  • Kunst- og håndverkskolen i Bergen 1986-1987
  • Högskolan för design och konsthandverk, Gøteborg 1987-1991

 

  • Lista Drivgodsmuseum, Alter Ego, 2011 og Mentale hatter, 2013
  • Debuterte på Sørlandsutstillingen 2014.
  • Plastskulptur, Farsunds kunstforening 2016
  • Maleri, Galleri Farsund 2017
  • Galleri Aspect 2018 ”Polymer”

Vernissage og Åpning

Dag(er)

:

Time(r)

:

Minutt(er)

:

Sekund(er)

Galleri

Klikk på bildet og/eller bla blant bildene