Ny utstilling i Galleri Aspect, Østre Strandgt. 3 med Audgunn Vilhelmsen. Velkommen til høytidelig åpning 7. februar kl 17:00.

Utstillingen står til 21. februar.

Kunstneren

Audgunn Vilhelmsen er bosatt på Lista hvor hun har eget atelier for broderi og oljepastell.

Hun debuterte i Galleri Lista Fyr i 1997 med støtte fra Norsk Kulturfond. Hun har hatt en rekke separatutstillinger i Norge og i Norden forøvrig, og deltatt på Sørlandsutstillingen flere ganger i andre store utstillinger bl.a.  de-ve-lo-pe i Trondheim Kunstmuseum og 100 kunstnere fra Sørlandet i Bomuldsfabriken Arendal.

Hun er representer i flere kunstsamlinger, bl.a. Skagen kommunes kunstsamling og Skagen kunstforening, Danmark, Trastad Samlinger, Høgskolen i Harstad og Høgskolen i Agder.

 

Kunsten

Audgunn Vilhelmsen eksperimenterer med broderi uavhengig av tradisjonelle teknikker. Hennes tekstiler starter i flater som ender opp i relieffer og skulpturer. Med rik fargebruk setter hun sammen små motiver av mennesker, dyr og blomster i bølgende landskap inspirert av hennes egen hage, av Lista – landskapet som hun bor i, og av menneskene som lever her.

Hennes tekstilkunst har røtter i europeisk fri tekstilkunst slik den kom til uttrykk spesielt fra sekstiårenes løsrivelse fra tradisjonell broderikunst der en hadde strenge regler å forholde seg til.  Helt uten akademisk tilknytning, oppstår hennes kunst innen den internasjonalt anerkjente stilen Art RAW eller Outsider Art.

Hun forholder seg helt fritt og uavhengig av innlærte mønster og fastlagte sting. De tekstile objektene fremstår tredimensjonale med forside og bakside motsatt hverandre som selvstendige uttrykk i en enhet av gjennomarbeidet lag på lag av søm.

Tekstilarbeidene frigjør seg fra all dekor. De er som tredimensjonale malerier med tråd som medium.

 

Vernissage og Åpning

Dag(er)

:

Time(r)

:

Minutt(er)

:

Sekund(er)

Program og mer informasjon – klikk her

Galleri

Klikk på bildet og/eller bla blant bildene